על פי מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, מדעני הבריאות באוניברסיטאות באת' וברמינגהאם גילו כי על ידי שינוי זמני הארוחות, אנשים יכולים לשלוט טוב יותר ברמות הסוכר בדם שלהם.
המחקר בן השישה שבועות, שכלל שלושים גברים המסווגים כשמנים או בעלי עודף משקל, והשווה תוצאות משתי קבוצות התערבות (שאכלו ארוחת בוקר לפני/אחרי אימון) וקבוצת ביקורת (שלא ביצעה שינויים באורח החיים), מצא שאנשים שביצעו פעילות גופנית לפני ארוחת הבוקר שרפו כפול מכמות השומן לעומת הקבוצה שהתאמנה לאחר ארוחת הבוקר.
הם גילו כי השימוש בשומן מוגבר נובע בעיקר מירידה ברמות האינסולין במהלך האימון כאשר אנשים צמו לילה, מה שאומר שהם יכולים להשתמש יותר בשומן מרקמת השומן שלהם והשומן שנמצא בתוך שריריהם כדלק. כדי לבדוק את הוכחת העקרון הזה, המחקר הראשוני כלל גברים בלבד, אך מחקרים עתידיים יצטרכו לתרגם ממצאים אלה לקבוצות שונות כולל נשים.
למרות שהדבר לא הוביל להבדלים בירידה במשקל במשך שישה שבועות, היו לו השפעות 'עמוקות וחיוביות' על בריאותם של הגברים מכיוון שגופם היה מסוגל להגיב טוב יותר לאינסולין, תוך שמירה על רמות הסוכר בדם ובאופן פוטנציאלי להוריד את הסיכון לסוכרת ומחלות לב.
על סמך עדויות לכך שתזמון הארוחות ביחס לאימונים יכול לשנות את מידת האימון היעיל, הצוות שעומד מאחורי מחקר זה רצה להתמקד בהשפעה של הדבר על מאגרי השומן בשרירים עבור אנשים שהתאמנו לפני או אחרי האכילה והאפקט שלו בתגובה לאינסולין לכך.
ד"ר חאבייר גונזלס מהמחלקה לבריאות באוניברסיטת באת' הסביר: "התוצאות שלנו מראות ששינוי זמני הארוחות ביחס לזמן שבו אתם עושים פעילות גופנית יכול להביא לשינויים עמוקים וחיוביים לבריאות הכללית. גילינו שהגברים במחקר שהתעמלו לפני ארוחת הבוקר שרפו כפול מכמות השומן לעומת הקבוצה שהתאמנה אחריה. חשוב מכך, למרות שהדבר לא השפיע על הירידה במשקל, הוא שיפר דרמטית את בריאותם הכללית. הקבוצה שהתאמנה לפני ארוחת הבוקר הגבירה את יכולתה להגיב לאינסולין, מה שיותר מדהים בהתחשב בכך ששתי קבוצות האימונים איבדו כמות משקל דומה ושתיהן צברו כמות דומה של אימוני כושר. ההבדל היחיד היה תזמון צריכת האוכל."
במהלך הניסוי גילו המדענים כי השרירים של הקבוצה שהתעמלה לפני ארוחת הבוקר הגיבו יותר לאינסולין בהשוואה לקבוצה שהתאמנה לאחר ארוחת הבוקר, למרות שהאימונים היו זהים וצריכת המזון היתה תואמת. השרירים של אלו שהתאמנו לפני ארוחת הבוקר הראו עלייה רבה יותר בחלבוני המפתח, במיוחד אלה שהיו מעורבים בהובלת גלוקוז מזרם הדם לשרירים.
בעניין תגובת האינסולין לאכילה לאחר המחקר הן השישה שבועות, למרבה הפלא, הקבוצה שהתעמלה לאחר ארוחת הבוקר הייתה למעשה לא טובה יותר מקבוצת הביקורת.
החוקר השותף ד"ר גארת' וואליס מאוניברסיטת ברמינגהאם הוסיף: "מחקר זה מציע כי ביצוע אימונים במצב של צום לילה יכול להגדיל את היתרונות הבריאותיים של פעילות גופנית, מבלי לשנות את האינטנסיביות, את משך הזמן או את תפיסת המאמץ שלהם. צריכים לחקור את ההשפעות לטווח הארוך יותר של אימון מסוג זה ואם נשים מרוויחות מזה באותו אופן כמו גברים."