You are currently viewing אבוקדו עשוי לעזור בניהול השמנת יתר ובמניעת סוכרת

אבוקדו עשוי לעזור בניהול השמנת יתר ובמניעת סוכרת

מחקר חדש שנערך על ידי צוות המחקר של אוניברסיטת גאלף, עשוי להחזיק את המפתח לניהול השמנת יתר ולסיוע בעיכוב או מניעה של סוכרת.

 

לראשונה, חוקרים בראשות פרופ' פול ספאגנואולו הראו כיצד תרכובת שנמצאת רק באבוקדו יכולה לעכב תהליכים תאיים המובילים בדרך כלל לסוכרת. בבדיקת בטיחות בבני אדם, הצוות מצא כי החומר נקלט בדם ללא השפעות שליליות בכליות, בכבד או בשריר.

 

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת Molecular Nutrition and Food Research.

 

בערך אחד מכל ארבעה קנדים סובל מהשמנת יתר, מצב כרוני המהווה את הגורם המוביל לסוכרת מסוג 2. עמידות לאינסולין בקרב חולי סוכרת פירושה שגופם אינו מסוגל להסיר נכון את הגלוקוז מהדם.

 

סיבוכים אלה יכולים להיווצר כאשר המיטוכונדריה, או מעצמות האנרגיה בתאי הגוף, אינן מסוגלות לשרוף חומצות שומן לחלוטין.

 

בדרך כלל, חמצון של חומצות שומן מאפשר לגוף לשרוף שומנים. השמנת יתר או סוכרת מעכבים את התהליך הזה, מה שמוביל לחמצון לא שלם.

 

החוקרים גילו כי אבוקטין B (AvoB), מולקולת שומן שנמצאה רק באבוקדו, תומכת בפעולת חמצון הלקוי בשרירי השלד ובלבלב כדי להפחית את עמידות האינסולין.

 

במחקר שנערך, הקבוצה האכילה עכברים בתזונה עתירת שומן במשך שמונה שבועות כדי לגרום להשמנה ולתנגודת לאינסולין. במשך חמשת השבועות הבאים הם הוסיפו את AvoB לתזונה עתירת שומן של מחצית מהעכברים.

 

העכברים המטופלים שקלו פחות משמעותית מאלו בקבוצת הביקורת, והראו עלייה איטית יותר במשקל. חשוב יותר, אמר ספאגנואולו, העכברים המטופלים הראו רגישות גבוהה יותר לאינסולין, כלומר גופם הצליח לספוג ולשרוף גלוקוז בדם ולשפר את תגובתם לאינסולין.

 

במחקר קליני אנושי, AvoB שניתן כתוסף תזונה למשתתפים שאכלו תזונה מערבית טיפוסית, נקלט בבטחה בדם ללא השפעה על שריר הכליה, הכבד או השלד. הצוות ראה גם ירידות במשקל אצל נבדקים אנושיים, אם כי ספגנוולו אמר שהתוצאה לא הייתה מובהקת סטטיסטית.

 

לאחר שהוכיחו את בטיחותם בבני אדם, הם מתכננים לערוך ניסויים קליניים לבדיקת יעילותו של AvoB בטיפול במחלות מטבוליות אצל אנשים.

 

ספאגנואולו אמר כי ניסוי הבטיחות עזר לצוות לקבוע עד כמה AvoB אפשר לכלול בניסוח התוספים.

 

לאחר שקיבל את אישור משרד הבריאות הקנדי לתרכובת כתוסף אנושי, הוא יתחיל למכור אותו בצורות אבקה וגלולה כבר בשנת 2020 באמצעות SP Nutraceuticals Inc., חברת מוצרי בריאות טבעיים המבוססת בברלינגטון.

 

לדבריו, אכילת אבוקדו לבד עשויה להיות לא יעילה, מכיוון שכמות האבוקטין הטבעי B משתנה מאוד בפרי ואנחנו עדיין לא מבינים לגמרי כיצד הוא מתעכל ונספג כשאנחנו צורכים אבוקדו שלם.

 

למרות שאבוקדו הוצג כמזון לירידה במשקל, ספאגנואולו אמר כי יש צורך במחקר נוסף. לדבריו, תזונה בריאה ופעילות גופנית מומלצות למניעת הפרעות מטבוליות המובילות להשמנה או סוכרת.

 

סטודנט לתואר שלישי, נואז אחמד, המחבר הראשי של העיתון, אמר: "אנו דוגלים באכילה בריאה ופעילות גופנית כפתרונות לבעיה, אך זה קשה עבור אנשים מסוימים. אנו יודעים זאת כבר עשרות שנים והשמנת יתר וסוכרת הן עדיין בעיות בריאותיות משמעותיות"

 

בעבודה קודמת שמומנה על ידי מכון אונטריו לחקר סרטן, ספאגנואולו חקר את השימוש הפוטנציאלי באבוקטין B לטיפול בלוקמיה מיאלואידית חריפה.

כתיבת תגובה